Home    Nieuws   Tentoonstelling kunstgroep De Compagnie Veghel

Tentoonstelling kunstgroep De Compagnie Veghel

Kunstgroep de Compagnie organiseert van 2 september tot en met 21 oktober een expositie met de kunstwerken van beeldhouwster Ank van Engelen en schilder Jan Radersma. Hun beider werken hebben één aspect gemeen: natuur, landschap en poëzie klinken er in door.

Tentoonstelling kunstgroep De Compagnie Veghel

De tentoonstelling geeft bezoekers een nieuwe kijk op kunstzinnige resonanties van landschap en poëzie. Niet voor niets genieten beide kunstenaars landelijke bekendheid. Sculpturen, schilderijen en  installaties bepalen het beeld van de expositie weerklank. De ambachtelijke werkwijze, de filosofische inslag van de kunstenaars en de liefde voor licht en donker maken dat deze expositie veel verrassingen biedt. Met intensief bewerken van weerbarstig materiaal en eindeloze toewijding krijgt het werk van Ank en Jan nieuwe betekenis, met vooral spirituele invloed op de beschouwer.


Deze expositie toont ook dat zuiver materiaalgebruik en de balans tussen abstractie en figuratie elkaar enorm kunnen versterken. De Compagnie organiseert deze expositie dan ook met gepaste trots.


Officiële opening

De officiële opening is op zondag 2 september 2018 om 13.00 uur. Na de opening door artistiek leider Jan van Hoof worden bezoekers op verrassende wijze begeleid door Martijn van Dijk (saxofoon) en Paul van der Heijden (percussie).

De expositie Weerklank is te zien van 2 september tot 21 oktober 2018 bij CHV Noordkade in de Wiebenga silo’s, café De Afzakkerij, de hal begane grond en de fabriekswinkel.


Voor meer informatie:

De Compagnie

Mevr. Det Verbunt

Telefoon 06-26250080

e-mail: det.verbunt@home.nl

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Download routes »