Home    Nieuws   Sint met groot gevolg naar Veghel

Sint met groot gevolg naar Veghel

Sinterklaas meert zondag 17 november, daags na de landelijke intocht in Apeldoorn, met zijn privéschip De Spanje om 13.30 uur aan in Veghel.

Sint met groot gevolg naar Veghel

Hij neemt weer een groot pietengevolg met zich mee. Dat laat het Veghelse Sint Nicolaas-comité weten.

De voorbereidingen voor een groots onthaal van de goedheiligman zijn al voor de zomervakantie gestart. Sinterklaas wordt dit jaar weer vergezeld door vele tientallen Pieten, die op verschillende boten voor de Sint uitvaren. Na voet aan wal te hebben gezet maakt Sint een rijtoer op zijn schimmel, via de Hoogstraat naar de Markt in Veghel. Daar wordt de Spaanse bisschop officieel verwelkomd, waarna de kinderen de gelegenheid hebben om Sinterklaas een handje te geven.

Glorie
De intocht in Veghel trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden uit de verre omtrek naar de binnenhaven toe. Ruim 200 Pieten vergezellen de Spaanse bisschop bij zijn intocht, die aan oude glorie nog niets heeft ingeboet. De Spanje gaat om 13.30 uur voor anker aan de Noordkade. Vanaf 13.00 uur zijn er al volop activiteiten in de havenkom.

Collecte
Om dit alles te kunnen bekostigen is veel geld nodig. Daarom houdt het Sint Nicolaas-comité van 4 tot en met 10 november een huis-aan-huis-collecte. Hierbij krijgt men een bonnetje, waarvoor op zondag 17 november op de Markt, een gratis snoepzakje kan worden afgehaald. De gemeente Meierijstad heeft toestemming gegeven voor de collecte.

Kijk voor meer informatie op sintinveghel.nl op Facebook of Twitter.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »