Home    Nieuws   Postenwandeling 't Hurkske - IVN Veghel

Postenwandeling 't Hurkske - IVN Veghel

’t Hurkske is een heerlijk bos om door te wandelen met afwisselend bomen, vennetjes en stukjes heide.

Postenwandeling 't Hurkske - IVN Veghel

Op zondag 23 augustus zijn er op verschillende plaatsen in het bos informatieposten, bemand door IVN natuurgidsen, waar ingezoomd wordt op waterdiertjes, functie bodemleven, verschillende boomsoorten, gallen en nog veel meer. Interessant voor jong en oud! Met behulp van een routeomschrijving komen deelnemers langs de verschillende posten.

I.v.m. de coronamaatregelen is deelname alleen mogelijk na inschrijving. Heeft u interesse om deze postenwandeling te lopen, meldt u aan bij info@ivn-veghel.nl met vermelding van het aantal personen en welk voorkeurstijdstip (10 uur, 11 uur, 12 uur); u ontvangt t.z.t. een bevestiging en meer informatie. Zie ook www.veghel.nl.

Wonderlijk hoeveel beestje er in het water leven; natuurlijk kikkers maar ook kevertjes, larven van libellen, mijten en nog veel meer. Maar ook op de bomen is veel te ontdekken; verstopt onder de bladeren veel insecten en gallen in allerlei vormen en kleuren. Bij de mierenhoop een drukte van jewelste, mieren hebben een ingenieus ventilatiesysteem. En heeft u weleens mierenzuur geroken? Kom het meemaken op 23 augustus! Meer informatie 0413-210216.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »