Home    Nieuws   Kom genieten van ít Sund

Kom genieten van ít Sund

Aandacht voor voedselverspilling tijdens nieuw evenement Sint-Oedenrode. De feiten rondom voedselverspilling liegen er niet om: elk jaar verspillen we een slordige 1,3 miljard ton eten. Wat een zonde!

Kom genieten van ít Sund

Geen wonder dat steeds meer bedrijven en organisaties zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. Ook de horeca in Sint-Oedenrode breekt een lans voor dit thema. Op 30 september, tijdens het evenement ‘Pruuf ’t Sund’ gaan de koks van diverse Rooise restaurants de uitdaging aan om iets moois te bereiden van producten die normaal gesproken worden weggegooid. Dat smaakt naar meer…

Brabant is dit jaar benoemd als ‘Europese Regio van de Gastronomie’. Onder de naam ‘We Are Food’ staat onze provincie in het teken van Beter Eten. Voedselverspilling is één van de tien thema’s die onder de aandacht worden gebracht. Zo staat op www.wearefood.nl dat de Nederlandse consument voor 2,5 miljard euro aan voedsel in de vuilnisbak weggooit; eten waar vaak maar weinig aan mankeert. De voedselindustrie verspilt ook nog eens 2,5 miljard. Wereldwijd wordt ruim een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid.

Koe bij de hoorns
Het tegengaan van voedselverspilling begint vooral bij jezelf: als consument ben je de belangrijkste speler in de voedselketen. Vanuit deze gedachte is ‘Pruuf ’t Sund’ ontstaan. Natuurlijk! Sint-Oedenrode nam de koe bij de hoorns en organiseerde samen met Rooise ondernemers ‘Pruuf ’t Sund’; een nieuw evenement dat ‘voedselverspilling’ onder de aandacht brengt.

Eten, mode en muziek
Op zondagmiddag (12.00 uur-17.00 uur) 30 september kun je samen genieten tijdens ‘Pruuf ’t Sund’ in de buitenlucht in het centrum van Sint-Oedenrode. Al jouw zintuigen worden geprikkeld. Terwijl diverse lokale modewinkels hun najaarscollectie showen (zie deelnemende modewinkels) luister je naar lekkere muziek en geniet je van culinaire hoogstandjes, bereid met verspild voedsel.

Grootschalig verspillingslunch op de Markt
Voor slechts €17,50 p.p. reserveer je jouw plek voor een verspillingslunch dat plaatsvindt op de Markt in het centrum van Sint-Oedenrode. Er wordt een driegangenlunch geserveerd, bereid met kwalitatief goede ingrediënten. Maar die niet meer door winkels en groothandel verkocht kunnen worden. Rooise restaurateurs (zie deelnemende restaurants) laten jouw smaakpapillen ervaren hoe ’t Sund Pruuft.

Reserveer een plaatsje en Pruuf ’t Sund!
Reserveer snel een plaatsje voor de verspillingslunch (driegangenmenu) door €17,50 p.p. (of een veelvoud) over te maken naar: NL76 RABO 0331 035 049
T.a.v. Stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Vermeld daarbij je naam en je e-mailadres. Dan ontvang je van ons een bevestigingsmail.

Samen kunnen we het Rooien
Dankzij de deelname van onderstaande modewinkels en restaurants draait Pruuf ’t Sund dit jaar haar eerste editie.


Deelnemende restaurants:

De Gouden Leeuw |  Wollerich | AnyTyme de Beurs | De Beleving | Osteria.
Deelnemende modewinkels:

Switch Fashion & Lifestyle  | You!FashionForWomen | Stappers&Kiddooz | Moonen Optiek | Amigo’s & Amiga’s | Gerits Man en Mode | LLEN| Caprice | Muller Mode

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Download routes »