Home    Nieuws   Historische stadswandeling Veghel

Historische stadswandeling Veghel

UITpunt Veghel, Heemkundekring Vehchele en Bibliotheek Veghel hebben in samenwerking een historische stadswandeling ontwikkeld. De historische stadswandeling loopt langs de mooiste plekjes en gebouwen die Veghel rijk is. Denk hierbij aan de Broederkapel, Moeders Gat en de Lambertuskerk waar de route langskomt.

Historische stadswandeling Veghel

Iedereen die geïnteresseerd is in wandelen kan de wandelroute gaan lopen. De route bestaat uit een plattegrond, historische informatie en interessante weetjes over Veghel. Weet u bijvoorbeeld waarom de vijver bij het oude Zwijssen College “Moeders Gat” genoemd wordt? Tijdens de wandeling komt u langs deze plek en leest u over de historie van deze vijver. Het bijzondere aan deze wandelroute is dat er diverse leuke aanbiedingen bij zitten van ondernemers uit het Veghelse centrum. Denk bijvoorbeeld aan een gratis kopje koffie of korting op een heerlijke lunch.


De route kan zonder gids en in eigen tempo gelopen worden. Bij een rustig wandeltempo duurt de route ongeveer anderhalf uur. De stadswandeling is gratis verkrijgbaar bij UITpunt Veghel tegen een borg van € 7,50. Deze krijgt u na het retourneren van de stadswandeling terug.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »