Home    Nieuws   Expositie Yvonne Wittebrood

Expositie Yvonne Wittebrood

Het Roois Kultuur Kontakt organiseert een expositie van kunstenares Yvonne Wittebrood.

Expositie Yvonne Wittebrood

De kunstenares is geboren in Best, heeft een aantal jaren in Sint-Oedenrode gewoond en is nu woonachtig in Nuenen. Tekenen en schilderen horen bij haar leven. Na haar gymnasium heeft zij de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid gevolgd en afgerond. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt.

Als docente en als kunstenares heeft ze altijd belangstelling gehad voor de mens in al haar facetten, maar ook in relatie tot de wereld. Andere culturen, die ze ontmoette tijdens haar reizen, vormen regelmatig de inspiratiebron voor haar werk. Maar ook dieren hebben haar interesse en komen tot leven op haar doeken. Haar werk is altijd figuratief, warm van kleur en qua compositie op eigen wijze samengesteld met beelden uit de werkelijkheid. Haar gevoel speelt hierbij een grote rol. Ze schildert met acryl, waaraan materialen zoals zand, kralen of verpakkingsmaterialen zijn toegevoegd.

Naast vrij werk maakt ze ook portretten in opdracht. Het zijn “spiegels van de werkelijkheid” met oog voor detail. Deze portretten roepen vaak emotionele reacties op bij de opdrachtgever, omdat ze probeert vanuit haar hart, het karakter van de persoon op doek vast te leggen. Het Roois Kultuur Kontakt hoopt dat u met veel plezier haar schilderijen zult bekijken en daarin iets van de passie herkent waarmee Yvonne schildert.

De expositie duurt tot 24 april. U bent van Harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken tijdens de openingstijden van Mariendael.


Locatie: Mariëndael, Laan van Henkenshage 2, 5492BH Sint-Oedenrode

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »