Home    Nieuws   Expositie Marjo de Bont & Elly van Liempt

Expositie Marjo de Bont & Elly van Liempt

Duo expositie in de bibliotheek in het Oude Raadhuis, Markt 1 te Veghel van dinsdag 4 t/m vrijdag 28 september 2018 met werken van Marjo de Bont (beelden) en Elly van Liempt (schilderijen).

Expositie Marjo de Bont & Elly van Liempt

Marjo de Bont woont al 50 jaar in Veghel. Om haar creativiteit een plaats te kunnen geven heeft zij jarenlang geschilderd, eerst aquarel en later met acrylverf. Met de Schildersbent in 1998 een zeer geslaagde expositie. Na verloop van tijd wilde zij graag een nieuwe uitdaging aangaan en ging haar interesse uit naar het boetseren. Om kennis te maken met de diverse technieken een opleiding gevolgd bij Stichting Pieter Breughel, centrum voor kunst en vormgeving. Na deze opleiding boetseert zij al diverse jaren elke week met veel plezier samen met een vriendenclub. Enkele maanden geleden kreeg zij de behoefte om haar werk te exposeren en zo meer mensen van haar werk te kunnen laten genieten. Daar Elly van Liempt ook open stond voor dit idee kunt u de resultaten binnenkort zien. Het werk van Marjo komt meestal uit een vrije expressie doch enkele beelden zijn duidelijk geïnspireerd op West Afrika waar zij enkele jaren heeft gewoond.

Elly van Liempt werd gemotiveerd om te gaan schilderen door Yvonne Struys tijdens een cursus bij Instituut Pieter Brueghel. Haar deskundigheid en enthousiasme stimuleerde Elly een opleiding te volgen. In het maken van werken met acrylverf vindt zij ontspanning. Sinds 2003 schildert zij bij Mia van Lankveld, die met haar kennis en gevoel voor kleur, haar blijvend inspireert. Deze vaardigheden zijn te zien in haar schilderijen. Elly schildert zowel abstract, puur intuïtief, of nauwkeurig realistisch. Haar onderwerpen zijn divers en zij laat op de expositie gevarieerde werken zien.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden bibliotheek.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Download routes »