Home    Nieuws   Expositie Henri van Nuenen

Expositie Henri van Nuenen

Een bloemenveld van drie meter hoge gladiolen op textiel, hangend in de Malerij en Hal. Grote digitale tekeningen, als fotofragmenten uit een beeldverhaal in de Wiebenga silo.

Expositie Henri van Nuenen

De Compagnie presenteert van 28 juni tot en met 30 augustus werk van Henri van Nuenen in diverse ruimtes op de Noordkade. Werken die overweldigen door hun formaat en de onnatuurlijk felle kleuren. Van Nuenen werkt al sinds 2009 aan ZOMERHEIDE, een tijdloos beeldverhaal over een fictief vakantiepark. De statige zwaardbloemen spelen een symbolische rol in dit verhaal. Tegelijk vormen ze een vrolijke bloemenwereld tegen de achtergrond van de harde stalen machines en betonnen constructies. De kunstenaar is zondag 28 juni aanwezig.

Ontworpen bloemen
Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen laat zich inspireren door traditie en volkscultuur,autobiografische verwijzingen en de botanische plantenwereld. Zijn getekende wereld is er een van kleurclichés en persoonlijke kleurassociaties.Banale kleurcombinaties uit reclame en kleurwerking in strips zijn al jaren een bron van inspiratie. Hij is gefascineerd door overwoekeraars, krachtige oerplanten en overleveraars. Al tekenend manipuleert en ontwerpt hij deze bloemen tot een nieuw en sterk ras: FATAL FLOWERS. De nieuwste grafische tekeningen uit deze serie zijn te zien in de Wiebenga silo.

Slotweek: lezing en bloemstukken
Op woensdagavond 26 augustus geeft Henri van Nuenen een lezing en neemt hij de bezoekers mee in een wervelende show van zijn getekende wereld met zijn uitgesproken kleurpaletten. Een zeer inspirerende avond! Meer informatie hierover is te vinden op de website van De Compagnie:www.decompagnie.art Tijdens het slotweekend van de expositie maakt de kunstenaar ter plekke imposante bloemstukken met honderden vers gesneden gladiolen. Ook wordt dit weekend doorlopend de video-installatie GLADIOOLDANSEN vertoond.

Openingstijden
De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 28 juni tot en met 30 augustus en is dagelijks te bezoeken. Maandag t/m vrijdag van 11.00 – 21.00 uur, zaterdag van 11.00 – 18.00 uur en zondag van 14.00 – 18.00 uur. De expositie is aangepast aan de RIVM richtlijnen.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »