Home    Nieuws   Expositie Gert-Jan van de Kamp in Bibliotheek

Expositie Gert-Jan van de Kamp in Bibliotheek

Gert-Jan van de Kamp (1962) is geboren en getogen in Veghel (N.Br.). Al van jongs af aan is hij bezig geweest met tekenen en schilderen.

Expositie Gert-Jan van de Kamp in Bibliotheek

Begin 2000 is hij hier intensiever mee aan de gang gegaan door diverse cursussen te gaan volgen. Intussen heeft hij ook de opleiding kunstschilderen aan de academie voor schone kunsten in België met succes afgerond. In het dagelijks leven is Gert-Jan werkzaam als industrial engineer bij een printer fabrikant in Nederland. Het schilderen vormt volgens hem een mooie balans met het technische en
exacte werk waar hij gedurende de dag mee bezig is. Tijdens het schilderen is zijn aandacht bij het doek, de verf en de penselen om een nieuw werk te creëren. Dit werkt voor hem ontspannend en geeft hem energie. Stoppen is dan ook vaak erg lastig.

Zijn werkstukken zijn zeer divers, van abstract tot zeer realistisch. Hij wil zich niet vastpinnen op één schilderstijl of één soort materiaal. Het is namelijk te interessant om van alles uit te proberen. Een groot deel van zijn werk bestaat echter uit portretten van mannen, vrouwen en kinderen. Zijn mannen portretten hebben vaak iets stoers of zijn getekend door de tijd. De vrouwen portretten, uit diverse culturen, hebben vaak iets melancholisch maar ook iets sereens.

Z’n kinderportretten zijn soms met een ontroerend verhaal.
Doordat hij zelf schildert kijkt hij met een ander oog naar de werken van andere kunstenaars. Hij heeft veel bewondering voor schilders uit allerlei perioden maar de schilders uit de Gouden Eeuw zijn daarbij toch wel favoriet, met Rembrandt als de
absolute top.


Meer informatie over Gert-Jan is te vinden via zijn website.


Locatie: Bibliotheek Veghel

              Markt 1, 5461 JJ Veghel

Datum: 1 - 30 juni

Entree: gratis

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »