Meierijstad HerdenktDe bevrijding van Brabant begon 75 jaar geleden in wat nu de gemeente Meierijstad is. Sint-Oedenrode en Veghel waren de eerste plaatsen die werden bevrijd. Vijf weken daarna volgde Schijndel. Een indrukwekkende en aangrijpende periode die zijn sporen in onze gemeente heeft nagelaten.


Meierijstad Herdenkt
In de periode van 5 mei 2019 tot en met 4 mei 2020 vinden verschillende activiteiten plaats in Meierijstad om de gebeurtenissen van toen te herdenken. Via de website van Meierijstad Herdenkt kunt u zien wat er te doen is, uw evenement aanmelden of meer informatie vinden.


Bevrijdingskrant

Begin september 2019 is er op alle adressen in Meierijstad een speciale ‘bevrijdingskrant’ verspreid. In deze krant leest u allerlei informatie rondom 75 jaar bevrijding in Meierijstad. Heeft u een nee-nee sticker op uw bus, dan ontvangt u de krant niet in uw brievenbus. U kunt de krant ophalen bij de servicepunten in Schijndel, Sint-Oedenrode of Veghel. U kunt de krant ook downloaden via deze link: Krant 75 jaar bevrijding


Bijzonder verhaal Mies Tünnissen-Van Berkel

De Volkskrant is een speciale site gestart waar ze elke dag terugblikken op 75 jaar bevrijding met bijzondere verhalen. Zo ook het verhaal van de Veghelse Mies Tünnissen-Van Berkel.


 Onderaan deze pagina ziet u een overzicht van geplande activiteiten.
Zoek op landkaart »