Home    Eropuit    Het VerhAal, een literair evenement in het Aadal

Het VerhAal, een literair evenement in het Aadal

Festival Het VerhAal zit vol KunstZinnige verrassingen
De Bernhezer Kunstkring en Kunstgroep De Compagnie nodigen u van harte uit om Het VerhAal te beluisteren, bekijken en beleven. Op zondag 30 augustus trakteren zij u op luchtige literaire, culturele en kunstZINnige verrassingen. Het Aadal, met de Aa als meanderend middelpunt, is één groot podium waarop allerlei kunstvormen bij elkaar zijn gebracht. Tijdens het gratis toegankelijke festival kunt u genieten van gedichten, verhalen, muziek, letters, woorden en zinnen.

Op de pleisterplaatsen maar ook En route is er genoeg te beleven. In de fraaie bibliotheektuin lezen Rosita Steenbeek en A.L.Snijders voor uit eigen werk. Ingrid & Dieter Schubert komen voor de jeugdige bezoekers. En ze nemen het zwarte hondje uit ‘De Paraplu’ ook gezellig mee.

In de prachtige natuur bij kasteeltje Zwanenburg geeft Tjitske Jansen een workshop Poëzie. Schrijfster Annejet van der Zijl en dichter des Vaderlands Anne Vegter dragen voor uit eigen werk. Er zijn muzikale verhalen en er treden plaatselijke talenten op het open podium op. De Kilsdonkse molen en de rustieke omgeving  vormen het decor voor toepasselijke molenspreuken, een boekenmarkt, waterballen en een levensgroot scrabblespel. En natuurlijk treden er dichters op en worden verhalen gezongen.

De rijke geschiedenis van Kasteel Heeswijk en haar bewoners is al een verhAal op zich. Als hedendaagse aanvulling daarop beleven bezoekers op deze historische locatie bijzondere optredens vol mooie zinnen. Het fraaie Aadal zelf, de verbinding en navelstreng van Bernheze en Veghel, verdient het gezien en beleefd te worden. Laat u daarom in de mooie natuur in de nabijheid van de 4 pleisterplaatsen verrassen door verhalenvertellers, lettergieters en luisterliedjes. Laat je van het kastje naar de muur sturen, ga de rode draad zoeken en bewonder de creatieve bijdrages van jongeren, dansers, zangers en schrijvers.

De culinaire invulling van Het VerhAal
Kasteel Heeswijk, de Kilsdonkse Molen, de Pluktuin van Rob Juijn en Brownies&Downies verzorgen samen de horeca. Zo wordt er een ontbijt-brunch pakketje samengesteld voor onderweg. Het diner bestaat uit een verse Aa-dal uitloopkip van Rob Juijn, die op authentieke wijze op 70 cm diep in de grond gegaard wordt. Gegarneerd met couscous, groente, brood en saus heeft u een heerlijke maaltijd voor 3 à 4 personen. Voor het diner aanschuiven kan vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur. Reserveren is noodzakelijk op Hetverhaal.nu.  

Het VerhAal is nog steeds niet klaar.
Volg op Facebook hoe het zich verder ontwikkelt. Het programma van Het VerhAal is in de week voor het festival te downloaden de website.