Eropuit

Zwemmen, naar de bioscoop of raadsels oplossen in een escaperoom? In Veghel en omgeving zijn talloze mogelijkheden om een dagje lekker te ontspannen.
Kijk voor leuke UITtips ook op www.uitpuntveghel.nl. Je vindt hier alle tips voor een leuk uitje, zoals excursies, lezingen, kunst, toneel, concerten en tentoonstellingen.


Hieronder kun je een overzicht vinden van allerlei leuke UITjes in Veghel en omgeving.


Zoek op landkaart »
Laco Buitenbad
Laco Buitenbad
Eropuit
Monkey Town Veghel
Monkey Town Veghel
Eropuit
Manege Hogerduinen
Manege Hogerduinen
Eropuit
Escape Room Veghel
Escape Room Veghel
Eropuit
Home    Eropuit   Bezichtiging Monumentale Lambertuskerk Veghel

Bezichtiging Monumentale Lambertuskerk VeghelBurg. de Kuijperlaan 1
5461AA Veghel
0413363115

lambertus.parochie@planet.nl

Website Lambertuskerk

De Lambertuskerk is op de zaterdagen 13, 20, 27 juli, 3, 10 en 17 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend voor bezichtiging.
Bezoekers zijn op bovengenoemde dagen van harte welkom.

Expositie kazuifles en filmbeelden
Er is ook een kleine expositie van oude en rijk geborduurde kazuifels en filmbeelden over het zangkoor, het orgel, de kerkklokken en de situatie `boven de gewelven´ te zien. Dit jaar is er de mogelijkheid onder begeleiding met een kleine groep naar het zangkoor te gaan waar e.e.a. vertelt wordt over het orgel. Vanaf het zangkoor kun je op een andere manier de kerk inkijken.

Monumentale Sint Lambertuskerk
De Lambertuskerk is het monumentale middelpunt van Veghel. De kerk is bekend in de verre omgeving en ruim 155 jaar geleden ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. De buitenkant is bij de meeste mensen wel bekend, maar ook de binnenkant is het bekijken meer dan waard. De hand van Cuypers is overal zichtbaar in gewelven, de beelden, beschilderingen en nog veel meer.

Er is een uitgebreide brochure met informatie in bruikleen beschikbaar. Tijdens de openstelling zijn deskundige gidsen aanwezig die op verzoek een eventuele rondleiding kunnen geven. Bezoek en rondleidingen zijn kosteloos. Alleen voor het bezoek aan het zangkoor vragen we een kleine vergoeding voor de restauratie van de kerk. Een vrijwillige bijdrage in de restauratiekosten van de kerk is natuurlijk van harte welkom. De dienstdoende gastheren en gidsen hopen u te mogen begroeten in de prachtige Lambertuskerk op één van bovengenoemde dagen.

De kerk is ook per rolstoel prima bereikbaar.
Sla op als favoriet
   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »