Eropuit

Wij hebben voor u een kleine selectie gemaakt van de talloze mogelijkheden die de gemeente Veghel biedt om een dagje lekker te ontspannen.

Zwemmen in de gemeente Veghel
Bioscoop & Theater
Weekmarkten, koopavonden & koopzondagen


Scroll naar beneden voor alle uittips >>

Ga naar www.uitinveghel.nl om de volledige UIT-agenda van de gemeente Veghel te bekijken. U vindt hier alle tips voor een leuk uitje, zoals excursies, kunst, toneel, concerten en tentoonstellingen.


Zoek op landkaart »
The Virtual Experience
The Virtual Experience
Eropuit
Uitjesbazen
Uitjesbazen
Eropuit
The Space
The Space
Eropuit
Escape Room Veghel
Escape Room Veghel
Eropuit
Home    Eropuit   Bomentuin Doornhoek

Bomentuin DoornhoekDoornhoek 3
5465RC Veghel
0413340203

beavgr@gmail.com
Website

Bomentuin Doornhoek in Zijtaart is een tuin waarin u met name veel bijzondere bomen kunt zien. Harry en Bea van Grinsven hebben in de afgelopen jaren een collectie bomen verzameld die de moeite van het bekijken waard zijn en die je niet in veel tuinen zult zien.

In 2006 heeft tuinarchitect Arend-Jan van der Horst een ontwerp gemaakt voor het terrein rondom de Autosalon Doornhoek, een particulier museum met oldtimers. Sinds die tijd heeft de tuin structuur gekregen Ún een bijzondere beplanting. Een willekeurige selectie uit het assortiment: styrax, nyssa, daphniphyllum, broussonetia, meliosma, heptacodium, eucalyptus, pauwlonia, pseudolarix. Daarnaast een groot aantal verschillende soorten sorbus (lijsterbes) en euonymus (kardinaalsmuts). Toch zijn het niet alleen bomen en heesters die aandacht krijgen, ook voor een mooie onderbegroeiing is gezorgd. Een prachtige tuin voor de liefhebber en voor eenieder die van bloemen en planten houdt.

Bomentuin Doornhoek is vanaf Pasen t/m de maand oktober geopend op de 1e zondag van de maand van 11:00 uur tot 17:00 uur. Andere data op afspraak. Groepen (minimaal 10 personen) bij voorkeur op afspraak. De entree bedraagt EUR 5,00 p.p., dit is inclusief een kopje koffie/thee of een glaasje fris.

Bij de tuin ligt een particulier automuseum: Autosalon Doornhoek. Het is ook mogelijk dit museum te bezoeken.
Sla op als favoriet
   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Download routes »