Eropuit

Zwemmen, naar de bioscoop of raadsels oplossen in een escaperoom? In Veghel en omgeving zijn talloze mogelijkheden om een dagje lekker te ontspannen.
Kijk voor leuke UITtips ook op www.uitpuntveghel.nl. Je vindt hier alle tips voor een leuk uitje, zoals excursies, lezingen, kunst, toneel, concerten en tentoonstellingen.


Hieronder kun je een overzicht vinden van allerlei leuke UITjes in Veghel en omgeving.


Zoek op landkaart »
Laco Buitenbad
Laco Buitenbad
Eropuit
Monkey Town Veghel
Monkey Town Veghel
Eropuit
Manege Hogerduinen
Manege Hogerduinen
Eropuit
Escape Room Veghel
Escape Room Veghel
Eropuit
Home    Eropuit   Bomentuin Doornhoek

Bomentuin DoornhoekDoornhoek 3
5465RC Veghel
0413340203

beavgr@gmail.com
Website

Bomentuin Doornhoek in Zijtaart is een tuin waarin u met name veel bijzondere bomen kunt zien. Harry en Bea van Grinsven hebben in de afgelopen jaren een collectie bomen verzameld die de moeite van het bekijken waard zijn en die je niet in veel tuinen zult zien.

In 2006 heeft tuinarchitect Arend-Jan van der Horst een ontwerp gemaakt voor het terrein rondom de Autosalon Doornhoek, een particulier museum met oldtimers. Sinds die tijd heeft de tuin structuur gekregen Ún een bijzondere beplanting. Een willekeurige selectie uit het assortiment: styrax, nyssa, daphniphyllum, broussonetia, meliosma, heptacodium, eucalyptus, pauwlonia, pseudolarix. Daarnaast een groot aantal verschillende soorten sorbus (lijsterbes) en euonymus (kardinaalsmuts). Toch zijn het niet alleen bomen en heesters die aandacht krijgen, ook voor een mooie onderbegroeiing is gezorgd. Een prachtige tuin voor de liefhebber en voor eenieder die van bloemen en planten houdt.

Bomentuin Doornhoek is vanaf Pasen t/m de maand oktober geopend op de 1e zondag van de maand van 11:00 uur tot 17:00 uur. Andere data op afspraak. Groepen (minimaal 10 personen) bij voorkeur op afspraak. De entree bedraagt EUR 5,00 p.p., dit is inclusief een kopje koffie/thee of een glaasje fris.

Bij de tuin ligt een particulier automuseum: Autosalon Doornhoek. Het is ook mogelijk dit museum te bezoeken.
Sla op als favoriet
   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Meer informatie »