Home    Nieuws   Pieperz 2.0 opent in Eerde

Pieperz 2.0 opent in Eerde

Pieperz opent een nieuwe vestiging van een bijzondere formule in Eerde. Op het eerste oog op een ongebruikelijke plek, maar Eerde ligt wél in het hart van Meierijstad. 

Pieperz 2.0 opent in Eerde

Pieperz op de Noordkade in Veghel is een groot succes gebleken. Zij wist in haar jonge bestaan 2e en 3e in de AD Friettest te worden met eigen verse frieten, gemaakt van het ras Pieperz ontwikkeld door HZPC. De aardappel is de held van de tent bij Pieperz. Mede dankzij samenwerkingen met onder andere Oliehoorn en HZPC is het gelukt er iets moois maar vooral lekkers van te maken.

 

Pieperz heeft de ambitie om heel Nederland te laten genieten van heerlijke burgerz, verse shakez en de lekkerste Pieperz frieten in een bijzondere omgeving. Op de prachtige Noordkade was het creëren van een bijzondere friettent een koud kunstje. In Eerde zijn we er in geslaagd van een klein dorpsfrietentje toch weer iets heel bijzonders te maken. De meer dan 100 jaar oude aardappelrooiers, ploegen en tafels van schitterende oude tractoren, lampen van melkbussen en aardappelmanden zorgen voor een unieke eetgelegenheid. Het voor Pieperz typische zwart/wit, Delfts blauw en grote zakken verse aardappels zijn ook in Eerde weer aanwezig.

 

Op de Noordkade locatie wordt doorgebakken met de beproefde Pieperz aardappel. Pieperz Eerde gaat echter in alle opzichten een proeffabriek worden voor nieuwe Pieperz vestigingen. Zo bakken we in Eerde friet van een nieuw aardappelras ontwikkeld door HZPC: de Tiger aardappel. Deze pieper is, onder meer door de schil met een tijger motief, nog meer creamy van binnen en cruchy van buiten. De Pieperz 2.0 wordt exclusief gebakken bij Pieperz in Eerde en is voorlopig nergens anders verkrijgbaar. In november is al een maand getest met deze aardappel in Veghel en de reacties waren geweldig goed.

 

Naast de samenwerking met HZPC is Pieperz trotse partner van Oliehoorn. Diens olie en heerlijke sauzen dragen bij aan de lekkerste frieten en burgerz. De Brander mayonaise, een begrip in Groningen en nu ook in de omgeving Veghel, is een topper en heeft een eigen overheerlijke burger voortgebracht: de Brander Winter burger. De sauzen van Oliehoorn zijn ook los verkrijgbaar bij Pieperz. Ook bakken we de frieten in Eerde in een nieuwe olie van Oliehoorn zonder palmoline.

 

Aardappels zijn de held van de tent maar in Eerde ook zeker de producten gemaakt van de lokale Donkers koe. De Donkers runderen zijn Belgische blauwe koeien welke vrij rondlopen over de velden van Eerde en Mariaheide. Pieperz Eerde heeft als primeur de Donkers gehaktbal uit de jus, een frietje Donkers (friet met een heerlijke Donkers burger zonder verdere poespas) en een broodje Donkers tartaar met Brander mayonaise. Deze heerlijkheden maken het de moeite waard om er voor om te rijden naar Eerde.

 

Pieperz Eerde is volop aan het testen met nieuwe bezorgsystemen en verpakkingen, medio maart is het de bedoeling dat de Frikandelivery operationeel is. Met HZPC, Oliehoorn en Hogeschool van Hall Larenstein wordt onderzoek gedaan met welke combinaties van aardappelrassen, verpakking en olie we tot een knapperig bezorg frietje bij de klanten van Pieperz kunnen komen.

 

Pieperz kan alleen maar beter worden door frietback van haar partners en bezoekers. We hopen iedereen dan ook in grote getalen te mogen verwelkomen in Veghel op de Noordkade en in de nieuwe Pieperz 2.0 in Eerde. De opening vierden we met nog een primeur, niets anders dan heerlijke Campagnepils van Exota. Alle gasten kregen als dank voor hun bezoek een fles nostalgische Campagnepils van Exota mee.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Veghel te voet of op de fiets!

  Download routes »